Tallinnas valmib esimene nutiladude kompleks

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänassilma nutilaod
Tänassilma nutilaod Foto: Kookon

Tallinna piiril asuvasse Tänassilma Tehnoparki valmib väikeladude kompleks, mille ruume saab iga rentnik nutirakenduse kaudu ise juhtida.

Uuendusliku lahendusena on laoruumide rentnikele loodud spetsiaalne Kookoni nutirakendus, millega saab kaamerate vahendusel jälgida nii oma lao juures toimuvat kui juhtida ja kontrollida distantsilt, kes lao-alale siseneb.

«Kookoni äpi kaudu on lihtne, kuid samas ka turvaline, lasta lattu näiteks töömehi, kes nokitsevad hoiustatava paadi kallal, sõpru, kes soovivad surfivarustust laenata või töölisi, kes soovivad ligipääsu ettevõtte kaubale või seadmetele,» kirjeldas Kookoni asutaja Rait Minumets

Minumetsa sõnul võib e-ajastule kohaselt unustada tülika võtmete paljundamise ja lukkude vahetamise, kuna üürilepingu sõlmija saab oma mobiilseadmest anda piiramatul hulgal läbipääsuõigusi ning neid ka ise lõpetada.

Teisisõnu saab lao rentnik kõikjalt maailmas oma laol silma peal hoida ning sealset tegevust nutirakenduse kaudu jälgida ja juhtida. Kookoni rakendus on kaitstud ka kaasaegsete küberturvalahendustega.

Ka laopindade rentimine käib kaasaegselt ja lihtsalt läbi Kookoni veebilehel oleva digilahenduse, kus saab sõlmida lepingu, tasuda deposiidi ning seejärel juba järgmisel päeval ligipääsu üüritud laoruumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles