Sadade miljonite ameeriklasteni jõudnud Eesti idufirma pühib siinse tolmu jalgelt (2)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bikeep rattaparkla
Bikeep rattaparkla Foto: Bikeep

San Francisco lahe ääres paiknev suurim ja legendaarseim  ühistranspordisüsteem Bay Area Rapid Transit District (BART) paigaldab kahte oma jaama hetkel veel Eesti idufirma Bikeep’i nutikad rattaparklad. 

«Tegu on Bikeepi seni suurima edulooga – aastas teenindab BART 126 miljonit reisijat,» rõõmustas ettevõtte tegevjuht Kristjan Lind.

Tema sõnul jõuti lepinguni tänu toimivale lahendusele, mis on tõestanud ennast mitmes Euroopa linnas. Samaväärseid alternatiive eestlaste loodud nutikale rattaparklale sisuliselt ei leidu.

«BARTi eesmärk on Bikeep´i abil lahendada jalgrattavarguste probleem. Süsteem hakkab tööle sarnaselt Tallinnas juba toimiva ühistransporti integratsiooniga, kus inimesed saavad ratast parkida kohaliku klipper-kaardiga, mida nad kasutavad transpordisüsteemi sisenemisel. Selles mõttes oli Tallinn nende jaoks eeskujuks,» selgitas Lind.

Bikeep´i peakontor ongi kolinud San Fransiscosse, osa tiimist on veel Eestis, kuid lähiaastate jooksul kolitakse ilmselt kogu meeskonnaga sinna. «On näha, et meie lahenduse vastu tuntakse siin suurt huvi,» märkis ta.

Bikeep süsteem paigaldatakse nii San Francisco tänavale 16th Street kui Pleasant Hill jaama. 

Kohalikule uudisteagentuurile antud intervjuus tõdes BARTi jalgrattavaldkonna juht Steve Beroldo, et kuna jalgrattavargused üha sagenesid, tuli midagi ette võtta.

«Samal ajal kui inimesed muutuvad teadlikumaks, kuidas oma jalgrattaid lukustada, muutuvad teised omakorda osavamaks nende lukkude murdmisel. Bikeep võib olla jäämäe tipuks, kasutades tehnoloogiat, mis aitab jalgrattaid turvaliselt lukustada» sõnas ta eastbaytimes.com´ile.

Bikeep’i süsteem on täna juba toimivana üleval ka mitmes asukohas San Jose’s.

Bikeep on 2013. aastal loodud nutikas rattaparkla, mis kasutab kõrgtugevat terast ja tarka tehnoloogiat, et lukustada  jalgratta raam ja esiratas. Ratta lukustamiseks piisab mobiilikõnest või RFID kaardist. Enam ei pea kaasas kandma isiklikku rattalukku.

Tänaseks on Bikeep laienud kuude linna ja ühtekokku on paigaldatud 400 nutikat parklat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles