Eestis on petutarkvarast vabanenud 164 Volkswagenit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvid Volkswageni logo ees.
Tuvid Volkswageni logo ees. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE/AFP

Kui poole aastaga eemaldati Eestis petutarkvara vaid 84 Volkswageni sõidukil, siis septembri jooksul on see arv jõudsalt kasvanud ning tarkvarauuenduse on läbinud juba 164 autot, samas küündib probleemsete sõidukite arv riigis üle 4000.

Eestis on nüüdseks seitsme kuuga esindusse enim tagasi pöördunud Volkswagen Passateid, Caddysid, Tiguane ja Amarokke, ütles Volkswageni Baltimaade importööri Møller Baltic Import SE turndusspetsialist Ginta Strazdiņa BNS-ile.

Lisaks võivad tarkvaraprobleemi eemaldama minna ka Volkswagen Golfi ja Jetta omanikud, kuid siiani pole seda Eestis veel tehtud.

Samas tuleb märkida, et sõidukite tagasikutsumine toimub järk-järgult ning vastavalt mootori- ja tarkvaratüübile, mistõttu aktiivses tagasikutsumise kampaanias osaleb Eestis praegu ligi 1500 Volkswageni sõidukit.

Eestis on maanteeameti andmete kohaselt ligi 4400 uut ja kasutatud Volkswagenit, mis tarkvarauuendust vajavad. Kõigile autoomanikele saadeti veebruari alguses kiri, kus kirjeldati, miks ja millal tuleks esindusse tulla ja petutarkvara eemaldada.

Volkswageni ametlikud edasimüüjad Eestis on varem BNS-ile öelnud, et autoomanike huvi võltstarkvara eemaldada on üliväike, kuna saastemaksu puudumise tõttu pole inimestel motivatsioon probleemi lahendada.

Petutarkvaraga sõidukid emiteerivad keskkonda rohkem saasteaineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles