Kehakaamerad politseinike küljes – ja kaebused kukuvad kolinal (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demonstratsioon Metropolitan Police'i peakontori ees
Demonstratsioon Metropolitan Police'i peakontori ees Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

Briti ja USA mitme politseiüksuse patrullijad kandsid katseks oma igapäevatöös keha külge kinnitatud kaameraid (BWC - body-worn cameras) ning tulemused on igati positiivsed – kaebused korravalvurite vastu kukkusid 93 protsenti.

Cambridge’i kriminoloogiainstituudi korraldatud aastase testi käigus kandsid kaameraid ligi 2000 politseiohvitseri Põhja-Iirimaal, West Midlandis, West Yorkshire’is ja Cambridgeshire’is ning Californias paiknevates Rialto ja Ventura politseiüksustes, kirjutab The Register.

Täna avaldatud uuringutulemuste peamine järelm tõdeb, et oluliselt muutus nii korravalvurite kui kodanike käitumine ning ametlikud kaebused politseinike vastu on praktiliselt kadunud.

Cambridge’i kriminoloogi Barak Arieli sõnul pole mingisugust kahtlust, et kehakaamerate kasutamine muudab korravalvamise läbipaistvamaks. «Kõike, mis on salvestatud, on saab hiljem üle vaadata, kontrollida ja esitada tõendina,» märkis ta ning lisas, et teineteisega arvestamine kasvas mõlemalt poolt.

Loe uuringutulemusi täispikkuses siit.  

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles