Karm tõsiasi: Apple’i uus brauser ei tunnista Eesti ID-kaarti

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i asepresident Craig Federighi tutvustab uut MacOS Sierrat
Apple'i asepresident Craig Federighi tutvustab uut MacOS Sierrat Foto: Andrew Burton/AFP

Tehnoloogiahiid Apple avalikustas 20. septembril uue operatsioonisüsteemi MacOS 10.12 «Sierra», millega koos uuenenud Safari veebilehitseja ei tunnista enam Eesti ID-kaarti.

Seega on tegemist juba teise ülipopulaarse veebilehitsejaga, mis ID-kaarti ei tunnista. Sama seis on jätkuvalt Microsofti uusima Edge-brauseriga.

Uues Apple’i tarkvaras on oluliselt muudetud veebilehitseja ning kiipkaardi vahelist suhtlust, mis omakorda mõjutab ID-kaardi koostoimet Sierra ning Safariga. Teenustesse ID-kaardiga sisenemisel ei suudeta ID-kaardi operatsioone lõpuni viia – ei õnnestu autentimine ega allkirjastamine.

Uudis on seda üllatavam, et Apple'i pakutud beetaversioonis probleeme ei esinenud.

«Riigi Infosüsteemide Amet on probleemist teadlik alates 21. Septembrist ning ID-tarkvara arendajad uurivad uut Apple'i tarkvara ning otsivad võimalusi ID-kaardi koostoime taastamiseks,» teatas amet.

Seniks soovitab RIA ID-kaardiga veebis autentimiseks ja allkirjastamiseks kasutada kas veebilehitsejat Google Chrome või Mobiil-ID teenust. Probleem ei puuduta arvutis allkirjastamist DigiDoc3 kliendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles