Levira võib Starmani võidu digi-TV loa konkursil vaidlustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula.

Telemastide ja -saatjate omanik AS Levira ei pea reaalseks digitelevisiooni sagedusloa konkursi võitnud Starmani lubadust ehitada kahe kuuga kolm üle-eestilist võrku ning võib konkursi tulemused vaidlustada.


Sageduslubade konkursil teiseks jäänud Levira juhatuse esimees Mart Einpalu ütles, et tema hinnangul on kummaline tehnilise järelevalve ameti otsus lugeda Starmani pakkumine konkursi nõuetele vastavaks. 

«Uurime seda teemat kindlasti edasi ja ei välista Starmani pakkumise vastavaks tunnistamise ning ka konkursi võitja valiku vaidlustamist,» ütles Einpalu.

«Lubadus ehitada kolm üle-eestilist võrku valmis kahe kuuga on väga suur väljakutse. Levira sellist tempot reaalseks ei pea.»

Levira senine koostöö Starmaniga digiteleteenuse Zuumtv edastajana on Einpalu sõnul olnud positiivne. «Loodame, et see ühel või teisel moel jätkub.»

Juhul kui Zuum peaks loobuma koostööst Leviraga, vabaneb Leviral kaks üleriigilise levialaga televisiooni levivõrku. Einpalu hinnangul on tõenäoline, et need võrgud ei jää kasutuseta ja sinna tuleb uus teenusepakkuja.

Ka Levira ise on Einpalu sõnul kaalunud alustada televaatajale tasulise televisiooniteenuse pakkumist.

«See tooks endaga kaasa ka Levira senise ärimudeli muutuse. Igal juhul teeb Levira omalt poolt jätkuvalt kõik, et televaatajatel võimalused ja teenustevalik pigem laieneks kui kahaneks.»

Tehnilise järelevalve amet teatas möödunud reedel, et tunnistas üleriigilise digitelevisiooni edastamise sagedusloa konkursi võitjaks ASi Starman.

See tähendab, et kui seni vastutas tavaantenniga vastuvõetava õhu kaudu leviva digitelevisiooni Zuumtv telekanalite tehnilise edastuse eest Levira, siis sagedusloa saamise järel hakkab 24 telekanali levitamisega tegelema Starman ise.

Starmani tehnikadirektor Hanno Liiva ütles esmaspäeval, et ettevõte on valmis programmi edastama ilma telemastide ja -saatjate omaniku ASi Levira teenuseid kasutamata.

Starman on tema sõnul valmis kasutama signaali edastamiseks mobiilsideoperaatorite maste.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles