Lenovo tahab osta Fujitsu arvutiäri

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenovo logo
Lenovo logo Foto: SCANPIX

Maailma suurimate personaalarvutite tootjate hulka kuuluv Hiina ettevõte Lenovo plaanib üle võtta Jaapani konkurendi Fujitsu arvutiäri, kirjutab Reuters.

Kaks ettevõtet peaks Reutersi allikate sõnul kokkuleppele jõudma veel käesoleval kuul, ülevõtutehing puudutab kokku umbes 2000 Fujitsu töötajat. Jaapani tehnoloogiafirma keskendub edaspidi IT-teenuste ja muude äride arendamisele.

Fujitsu oli varem ühinemise teemal rääkinud läbi Toshibaga ja Sony´st lahkunud arvutiüksuse Vaioga, kuid aasta esimeses pooles sai selgeks, et vastavaid leppeid ei suudeta erimeelsuste tõttu sõlmida.
Käesoleva aasta teises kvartalis müüdi uuringufirma IDC andmetel maailmas 62,4 miljonit personaalarvutit ehk 4,5 protsenti vähem kui mullu. Lenovo käes oli maailmaturust 21,2 protsenti, Hiina ettevõttele järgnesid USA konkurendid HP ja Dell vastavalt 20,8 protsenti ja 16 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles