Samsung Note 7 – lipulaev, mis läheb põhja juba enne merele jõudmist?

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatanud Samsung Galaxy Note 7 telefon.
Plahvatanud Samsung Galaxy Note 7 telefon. Foto: STR/AFP

Maailma suurima mobiilitootja Samsungi uusim lipulaev Galaxy Note 7 saab tõenäoliselt maailma esimeseks tipptelefoniks, mille tootmine lõpetatakse enne korralikult turule jõudmatagi.

Teatavasti on tegemist telefoniga, mille akud kippusid laadimisel inimeste käes plahvatama ja mis tõi seetõttu näiteks kaasa ainulaadsed kasutusmanitsused kõigilt maailma lennukimeeskondadelt. 

Nende juhtumite tõttu kutsus Samsung maailmaturult tagasi 2,5 miljonit mobiili, vähendas ligi poole võrra akude mahutavust, kuid probleemid jätkusid ja uuendatud telefonidega.

Nüüd teatabki Lõuna-Korea portaal Yonhap, et Samsung on koostöös Hiina, USA ja Lõuna-Korea turvaregulaatoritega on otsustatud selle seadme tootmine vähemalt ajutiselt lõpetada.

Samsungi hilisema avalduse kohaselt lõpetatakse selle mudeli igasugune müük maailmas ning seadme juba ostnud inimestel tuleks seade välja lülitada ja müüjaga ühendust võtta.

Maailma  parimaks Androidi telefoniks (iiriseskänner, veekindlus, suur ekraan, võimas protsessor, puutrepliiats ja suur hulk mälu) nimetatud telefon jõudis maailma turgudele augusti keskel. Eestis jõuti vastu võtta vaid eeltellimusi, enne kui ülekuumenenud akude telefon reaalselt klientideni jõudma hakkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles