USA söetööstur: Tesla tegeleb pettusega (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Scanpix/AFP

USA suurima erakätes söekaevandaja Murray Energy tegevjuht Robert Murray ütles telekanalile CNBC esmaspäeval antud intervjuus, et kuna Tesla ei ole hoolimata riiklikest subsiidiumitest kasumini jõudnud, on tegu pettusega.

«Tesla on saanud maksumaksjatelt  kaks miljardit dollarit, kuid ei ole suutnud pennigi kasumit toota,» kritiseeris Murray elektriautode tootja tegevust.

Samas intervjuus väitis tööstur, et söe kasutamine energiaallikana ei mõjuta kliimasoojenemist.

«Kui me sulgeksime päevapealt kõik USAs söe jõul töötavad tehased, ei muutuks Maa temperatuur sellest karvavõrdki,» ütles ta.

Tesla tegevjuht ja asutaja Elon Musk oli varmas kriitikale vastama, säutsudes mõned tunnid peale intervjuu avalikustamist juba Twitteris.

«Tõeline pettus on hoopis kliimateaduse eitamine. Subsiidiumitest rääkides, Tesla saab neid võrreldes söetööstusega palju vähem. Mis oleks, kui me mõlemad viiksime need nulli?».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles