Ericsson ja Telia purustasid 5G testimisel lausa kaks rekordit

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5G testimine Rootsis
5G testimine Rootsis Foto: Telia

Telia ja Ericssoni viisid täna Euroopas esimest korda välitingimustes läbi 5G latentsuse ja kiiruse testimise ning saavutasid mõlemas osas rekordilised tulemused.

Rootsis Kistas toimunud katsed tehti 15 GHz sagedusel ja 800 MHz sagedusribal. Interneti  tippkiiruseks saadi 15 Gbit kasutaja kohta ja latentsuseks 3 millisekundit. See on enam kui 40 korda kiirem kui 4G võrgus täna saavutatavatest tippkiirustest.

Ettevõtted on on juba varem otsustanud, et Tallinnast ja Stockholmist saavad aastal 2018 esimesed linnad, kus esimesed 5G-teenused püsti pannakse.

«Meie välitingimustes tehtud testidest saadud teadmised on äärmiselt olulised 5G-tehnoloogia ja võrkude loomisel. 5G-võrk omakorda on vajalik, et rahuldada klientide tulevikuvajadusi digitaalses ühiskonnas,» sõnas Telia globaalsete võrkude üksuse juhataja Mats Svärdh.

Ericssoni Põhja-Euroopa ja Kesk-Aasia regiooni juht Peter Laurin märkis, et tänane test on oluline samm 5G-võrgu kasutusele võtmise teekonnal Rootsis ja Eestis.

5G võrkude suuremahulisem arendus algab tõenäoliselt alles 2020. aastal, kuid tehnoloogia, testimine, sageduste katsetamine ja teenuste eelarendus juba käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles