Maarja Kruusmaa: doktorikraad annab juhiloa, mitte töökoha

Maarja Kruusmaa
, Tallinna Tehnikaülikooli professor, Eesti IT Tippkeskuse EXCITE juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Kruusmaa, Tallinna Tehnikaülikooli biorobootika keskuse professor.
Maarja Kruusmaa, Tallinna Tehnikaülikooli biorobootika keskuse professor. Foto: Mihkel Maripuu

Hiljuti avaldatud uuring brittide seas näitas, et võimaluse korral läheks ülikooli tagasi tööle vaid 18 protsenti sealt lahkunutest. Samal ajal suudab         ülikool ise alalist tööd anda vähem kui kümnendikule lõpetanud doktorantidest. See tähendab, et ülikoolid peavad oma programmid eraettevõtlust silmas pidades ümber kujundama. Kuidas seda teha, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli professor ja TTÜ Biorobootika Keskuse juht Maarja Kruusmaa.

Hiljuti avaldatud brittide seas tehtud uuring näitas, et võimaluse korral läheks ülikooli tagasi tööle vaid 18 protsenti sealt lahkunutest. Samal ajal suudab ülikool ise alalist tööd anda vähem kui kümnendikule lõpetanud doktorantidest. See tähendab, et ülikoolid peavad oma programmid eraettevõtluse suunas ümber suunama, kuidas seda teha, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli professor ja Biorobootika Keskuse juht Maarja Kruusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles