USA paneb Samsungi praaktelefonidega lendajad kuni kümneks aastaks trellide taha

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung esitles Londonis uut telefoni Galaxy Note 7
Samsung esitles Londonis uut telefoni Galaxy Note 7 Foto: Aivar Pau

USA lennuamet kehtestas Samsungi süttimisaltite telefonide Note 7 lennukisse viimisele erakorralise keelu. Kuna tegu on alates eelmisest laupäevast föderaalkuriteoga, ootab sellest üle astujaid kopsakas trahv või kuni kümme aastat vanglat, kirjutab The Verge.

Keelu järgi ei tohi reisijad viia Note 7 telefone lennukisse ühelgi viisil - ka mitte käsi- või äraantavas pagasis ega kaubana. Samuti on lennufirmad kohustatud keelduma Note 7 endaga kaasas kandvaid reisijaid lennukisse laskmast.

Juhul kui mõni reisija siiski keelust üle astub, ootab teda iga antud nõude rikkumise päeva eest kuni 179 933 dollari suurune trahv või kuni kümneaastane vanglakaristus, samuti on võimalik mõlema karistuse samaaegne rakendamine.

Samsung teatas eelmisel nädalal, et lõpetab oma uusima tipptelefoni Galaxy Note 7 tootmise ning andis selle juba soetanud inimestele soovituse telefon kiirelt välja lülitada ja kompensatsiooni eest tagastada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles