Uberi Londoni juhid peavad läbima inglise keele testi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmes maailma riikides on taksojuhid Uberi teenuse peale pahased, sest see jätab need leivata.
Mitmes maailma riikides on taksojuhid Uberi teenuse peale pahased, sest see jätab need leivata. Foto: Reuters / Scanpix

Londoni transpordiamet (TfL) teatas, et uute regulatsioonide kohaselt peavad Uberi vahendusel transporti pakkuvad autojuhid läbima sõidulitsentsi saamiseks inglise keele testi, kirjutab The Verge.

Järgmise aasta aprillist kehtima hakkavate uute reeglite järgi tuleb Uberi juhtidel läbida 200 naela maksev keeletest või esitada muid keeleoskust tõendavaid dokumente.

«Üldist ohutust sillmas pidades on oluline, et kõik litsentseeritud juhid oskaks vajalikul tasemel inglise keeles suhelda,» teatas amet oma kodulehel.

«Selleks, et avalikkusele transporditeenust osutada, peavad juhid suutma sõitjatega teekonnast ja maksumusest rääkida, transpordiameti regulatsioone ja ohutust puudutavaid teateid lugeda ning vajadusel neile vastata.»

TfLi varasema ettepaneku järgi oleks kirjaliku ja suulise testi pidanud läbima ainult need juhid, kelle kodumaal pole riigikeeleks inglise keel. Uber andis sisse protesti, kuna ei mõistnud, miks on juhtidele kehtestatud inglise keele kirjaoskuse nõue.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles