Rootsi keelas kaameradroonid (3)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drooni saab kasutada nii keerulisemate tulekahjude puhul kui hoonete tuleohutuse hindamisel.
Drooni saab kasutada nii keerulisemate tulekahjude puhul kui hoonete tuleohutuse hindamisel. Foto: Päästeamet

Rootsi kohus kuulutas ebaseaduslikuks kaamerate kasutamise droonidel,  kui selleks pole võetud järelevalveasutustelt eriluba.

Rootsi kõrgeima halduskohtu hinnangul kvalifitseeruvad troonidel kasutatavad kaamerad turvakaameratena ja vajavad seega litsentsi, vahendab BBC.

Lubade saamise võib olla kallis ning tasuliste taotluste esitamine ei garanteeri kaugeltki lubade saamist.  Erandit pole tehtud ka näiteks ajakirjandusele.

Tööstusettevõte UAS Sweden (Unmanned Aerial Systems) seab ohtu kuni 5000 inimese töökoha. «See on Rootsile kui ettevõtluskesksele riigile halb otsus ning pahaendeline kogu riigi tööturule, mida on pidevalt mõjutanud riigiametite uued ja segased määrused,» ütles UAS’i president Gustav Gerdes.

Portaali PetaPixel andmeil müüdi ainuüksi 2014. aastal Rootsis 20 000 drooni ning ärieesmärkidel anti samal ajal välja 1000 kaamera kasutamise luba.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles