Samsung säilitas Note 7 fiaskole hoolimata maailma suurima nutitelefonitootja tiitli

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung esitles Londonis uut telefoni Galaxy Note 7
Samsung esitles Londonis uut telefoni Galaxy Note 7 Foto: Aivar Pau

Uuringufirma IDC andmetel hoidis Lõuna-Korea ettevõte Samsung kolmandas kvartalis maailma nutitelefonitootjate seas jätkuvalt esikohta.

Juulis, augustis ja septembris tarnis Samsung üle maailma 72,5 miljonit nutitelefoni, mis teeb ettevõtte turuosaks 20 protsenti. Aasta varem tarnis ettevõte aga 83,8 miljonit nutitelefoni, mis tähendab, et suures osas Note 7 mahakandmisest tulenev langus oli 13,5 protsenti.

Teisel kohal oli käesoleva aasta kolmandas kvartalis Apple 45,5 miljoni seadme ja 12,5 protsendi suuruse turuosaga. Apple´i tarne oli mulluse tulemusega võrreldes 5,3 protsendi suuruses languses. Kolmanda positsiooni hõivas Huawei, mis tarnis 33,6 miljonit telefoni ja omas 9,6 protsendi suurust turuosa. Aastaga kasvas Huawei tarne lausa 23 protsenti.

Ka neljandal ja viiendal kohal asusid Hiina ettevõtted: Oppo müüs 25,3 miljonit nutitelefoni, Vivo aga 21,2 miljonit seadet. Turuosadeks oli neil vastavalt 7 ja 5,8 protsenti ning aastaseks tarnekasvuks 121,6 protsenti ja 102,5 protsenti.

Kokku tarniti kolmandas kvartalis üle maailma 362,9 miljonit nutitelefoni ehk vaid üks protsent rohkem kui aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles