Twitter sulgeb 200 miljoni kasutajaga videoteenuse Vine

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitter
Twitter Foto: SCANPIX

Mikroblogivõrgustik Twitter teatas eile ühes majandustulemuste avalikustamisega, et sulgeb ülipopulaarse kuni kuuesekundiliste videoklippide jagamisteenuse Vine, kirjutab Reuters.

Täpsemalt paneb Twitter lähiajal kinni Vine´i üleslaadimisteenuse, mis tähendab, et kasutajad saavad keskkonnas vaadata juba olemasolevaid klippe, neid juurde lisada aga ei saa.

Vine loodi 2012. aasta juunis ning Twitter ostis selle üles vaid mõned kuud hiljem, juba enne teenuse ametlikku turule toomist.

Eelmise aasta lõpus oli teenusel 200 miljonit aktiivset kasutajat, kes olid kokku üles laadinud üle 39 miljonit videoklippi. Kõiki neid lühiklippe mängiti eelmise aasta keskpaigas avalikustatud statistika järgi üle miljardi korra päevas.

Vine´i sulgemine on seotud suures kahjumis Twitteri kulude kärpimise plaaniga. Firmal on kokku 3860 töötajat, umbes 350 neist peaks eilse teate järgi töökoha kaotama.

Twitteri tegevjuht Jack Dorsey kinnitas, et firmal on selge plaan kuidas teha vajalikke muudatusi, mis tagavad pikaajalise kasvu. Ettevõtte kvartalikahjum oli 103 miljonit dollarit ja käive 616 miljonit dollarit, mis vähenes 8 protsenti.

Twitteri aktiivsete kuukasutajate arv tõusis kvartaliga 313 miljonilt 317 miljonile. Firma turuväärtus on umbes 12 miljardit dollarit.

Twitter on pidanud müügikõnelusi Goole'i emafirma Alphabeti ja pilveteenuste firmaga Salesforce, kuid need ei andnud tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles