Vähki põhjustavad lambipirnid, külmuv planeet ja lapsi haigeks muutvad arstid – loe Trumpi murettekitavamaid avaldusi teadusteemadel (4)

Riin Aljas
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

Ehkki Trump pole kampaaniat tehes teaduse olulisust maininud, on mees aastate jooksul siiski teaduse kohta sõna võtnud.

USA ajakiri Scientific American reastas vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi kõige murettekitavamad avaldused teaduse valdkonnas. Scientific American toob välja, et ehkki Trump pole kampaaniat tehes teaduse olulisust maininud, on mees aastate jooksul siiski teaduse kohta sõna võtnud.

Kliimamuutused

 «Kliimamuutuse lõid hiinlased oma rahva jaoks, et USA tööstuse turueelist vähendada.» (2012)

«See ülikallis kliimamuutuste jama peab lõppema. Meie planeet on külmumas, näeme rekordiliselt madalaid õhutemperatuure ja kliimateadlased on jääs kinni» (2014)

«NBC Uudised teatasid just Suurest Külmast – ehk läbi aastate kõige külmemast ilmast. Kas meie riik kulutab ikka veel kliimasoojenemise lolluse peale?» (2014)

«Kliimasoojenemise petturid kasutavad mis tahes ilmanähtusi lihtsalt selleks, et meie planeedi päästmise tähe all makse tõsta! Nad ei usu seda! $$$$» (2014)

«Kliimasoojenemine põhineb vigu täis teadusel ning andmete võltsimisel, seda näitavad ka lekitatud e-kirjad» (2012)

«Texasest Tennesseeni möllab jäätorm – ma olen Los Angeleses ja siingi külmetab. Kliimasoojenemine on täielik aga ülikallis lollus!» (2013)

Autismi ja vaktsiinide seos

«Ma olen kohanud inimesi, kel on täiesti terve laps ja siis nad lähevad vaktsineerivad ta ära ning kuu hiljem see laps enam terve ei ole.» (2012)

«Autism muutub aina suuremaks probleemiks – miks Obama valitsus midagi arstide poolt esile kutsutud autismi suhtes ette ei võta? Proovides pole meil midagi kaotada.» (2012)

«Terve laps läheb arsti juurde, ta pumbatakse vaktsiine täis ning lapse enesetunne muutub  ja halveneb – AUTISM. Neid juhtumeid on palju!» (2014)

Ebola

«USA ei tohiks Ebola viirusesse nakatunud inimesi tagasi riiki lasta. Kaugetesse maadesse appi tõttamine on küll suurepärane, aga nad peavad ka tagajärgedega leppima!» (2014)

«Ebola viiruse toob USAsse see sama Haiguste Kontrolli ja Tõrje Keskus, kes aasta alguses Siberi katku proovid ära kaotas.» (2014)

Tervishoid

«ObamaCare kingib illegaalsetele immigrantidele tasuta tervisekindlustuse. Samal ajal kärbib ObamaCare aga meie vägede tervishoiukulusid» (2012)

«Obama võtab 90 miljonilt ameeriklaselt nende tervisekindlustuse ära, aga samal ajal lubab ta Iraanil tuumarelvad alles jätta. Mõelge selle peale.» (2013)

Muudel teemadel 

«Oleks kena, kui meie juht muretseks meie veteranide tervise pärast sama palju kui illegaalsete immigrantide kodanikuks saamise pärast» (2014)

«Tuulepargid pole mitte üksnes rõveda väljanägemisega, vaid need ohustavad ka inimeste tervist. Tuulepargid tuleks keelustada ning neid võiks lubada vaid tööstuspiirkondadesse» (2012)

«Järgmised valimised peaksid keskenduma töökohtadele ja hindadele, mitte pereplaneerimismeetoditele.» (2012)

«Pidage meeles, et uued «keskkonnasõbralikud» lambipirnid võivad vähki põhjustada. Olge ettevaatlikud – lambipirnid loonud idioote see ei huvita» (2012).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles