Taastuvenergia tootmise kasv on oodatust hoogsam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Energiaagentuuri andmetel oli 2015. aasta murranguline - esmakordselt moodustasid taastuvallikad lisandunud energiatarbest enam kui poole.
Rahvusvahelise Energiaagentuuri andmetel oli 2015. aasta murranguline - esmakordselt moodustasid taastuvallikad lisandunud energiatarbest enam kui poole. Foto: SCANPIX

2015. aasta osutus taastuvenergia arengus pöördepunktiks, kus taastuvad allikad moodustasid lisandunud energiavõimsusest enam kui poole.

Eelmisel nädalal teatas Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA), et taastuvenergia turg kasvab järgneva viie aasta jooksul tänu tugevale poliitilisele toetusele võtmeriikides ja järsule hinnalangusele eeldatust märksa kiiremini, vahendab ERR Novaator.

Energiaagentuuri aruande kohaselt kasvab aastatel 2015–2021 taastuvatest allikatest energia tootmine 13 protsenti enam, kui eelmise aasta prognoosis ennustatud. Seda peamiselt tänu tugevale poliitilisele toetusele USA-s, Hiinas, Indias ja Mehhikos. Vaadeldaval perioodil eeldatakse hinnalangust veerandi jagu nii päikeseenergia kui ka ranniku tuuleparkides.

Loe lähemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles