Tartu Ülikool kutsuti Euroopa parimate teadusülikoolide klubisse

Riin Aljas
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tartu Ülikool sai kutse liituda kahe olulise rahvusvahelise koostöövõrgustikuga – alles sel suvel asutatud GUILDiga ning Euroopa teadusülikoolide võrgustiku LERU Ida- ja Kesk-Euroopa partnerlusprogrammiga, vahendas ERRi teadusportaal Novaator. 

Rahvusvahelise koostöö talituse juhi Kristi Kerge sõnul kinnitab see Tartu Ülikooli taset teadusülikoolina ja võimaldab meil silma paista maailma tipus olevate ülikoolide partneritena. «Kui esialgu ongi oluline kuuluda nii-öelda klubisse, siis edaspidi annab see partnerlus meile tõenäoliselt ka võimalusi osaleda suuremates ja olulisemates teadusprojektides ja tuua ülikooli rohkem teadusraha,» selgitas Kerge.

GUILD on alles äsja loodud uus Euroopa teadusülikoolide organisatsioon, mille avaüritus on 21. ja 22. novembril Brüsselis. GUILD seab oma eesmärgiks teaduspoliitikasse suunatava raha suurenemise, humanitaar- ja sotsiaalteaduste rolli suurenemise loodus- ja täppisteaduste kõrval ning ettevõtlussuhete ja innovatsiooni arendamise. GUILDi asutajate hulka kuulub 14 hoolikalt valitud ülikooli Euroopa riikidest.

Loe pikemalt Novaatorist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles