Milline on õhu kvaliteet ja koostis sinu kodukohas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnauuringute Keskuse õhuseire veebist õhuseire.ee võib igaüks vaadata, milline on õhukvaliteet tema kodupiirkonnas.
Keskkonnauuringute Keskuse õhuseire veebist õhuseire.ee võib igaüks vaadata, milline on õhukvaliteet tema kodupiirkonnas. Foto: Kuvatõmmis

Kuigi kaskede õitsemise aeg on ammuilma möödas ja pea kõik lehedki on puudelt maha kukkunud, võib tegelikult õhust leida novembri alguseski kase õietolmu, selgub Keskonnauuringute Keskuse õhuseire veebilehel õhuseire.ee.

Keskkonnauuringute keskusel on õhukvaliteedi mõõtmiseks kümneid seirejaamu. Enamasti on need Põhja-Eestis rannikualade lähedal, aga ka näiteks Tartus, Pärnus, Paldiskis ja Kuressaares, kirjutab ERRi teadusportaal Novaator.

Need seirejaamad oskavad ära tunda, milliseid osakesi õhk parasjagu sisaldab ja kannavad saadud tulemused mõnetunnise viitega ka veebi. Näiteks võib õhuseire lehelt vaadata, kas ja kui palju on Tallinnas õismäel vääveldioksiidi. Või hoopis Pärnus vääveldioksiidi.

Loe lähemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles