«Kuidas see juhtus?!» - mida otsis maailm Google’ist pärast USA presidendivalimisi (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Trends otsinguanalüüs
Google Trends otsinguanalüüs Foto: twitter

Üleilmselt populaarseim otsisüsteem Google analüüsis USA presidendivalimiste eel ja järel inimeste veebipäringuid ning tulemustest vaatab vastu imestus ja mure.

Esiteks annab Google Trends teada, et kui jälgida vaid seda, kumma kandidaadi kohta ajavahemikus 6.-8. novembrini USA elanikud rohkem infot otsisid, siis on otsingutulemuste võitjaks ülekaalukalt Donald Trump - sisuliselt kogu USA kaart on värvitud punaseks:

Milline oli aga kogu ülejäänud maailmas enim levinud otsingufraas Donald Trumpi kohta pärast valimisi? Selgub, et enim otsitud märksõnade seas hämmastas inimesi, kuidas Donald Trump küll võita. Kõige enam huvitas muud maailma siiski tema vanus ja kohe seejärel, kes ta üldse selline on:

Hillary Clintoni osas pakkus inimestele pärast valimisi rohket huvi see, mida ta edasi plaanib teha ja kui palju valimistele kulutas:

Kõige populaarsem «kuidas...» küsimus oli pärast valimisi «Kuidas Donald Trump võitis?» ning kohe seejärel «Kuidas see juhtus?»:

«Miks...?»-küsimuste edetabelit juhtis aga küsimus «Miks Hillary kaotas?», ent huvi tunti ka selle vastu, miks inimesed Trumpi poolt hääletasid:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles