Eesti idufirma tõi turule uudse ninaloputusseadme

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Capster
Capster Foto: Erakogu

Eesti idufirma Capster arendas koostöös arstidega välja ja tõi turule uudse ninaloputusseadme, mis aitab võidelda mitmete nohuprobleemidega.

Capster on taskusse mahtuv seade, millega saab madala surbega läbi sõõrmete juhtida korraga 500ml füsioloogilist lahust. Pealtnäha lihtsa toote väljaarendamiseks ja müügilettidele toomiseks on Capsteri kolmeliikmelisel meeskonnal kulunud pea kaks ja pool aastat.

«Selle osaliseks põhjuseks on olnud soov peita lihtsa ja väikese konstruktsiooni sisse mitmed kasutusmugavust tagavad mehhaanilised lahendused. Oleme algusest peale tahtnud teha väga kompaktset seadet,  tegemata kompromisse meditsiiniliste ja kasutusmugavuslike aspektide suhtes,» ütles Capsteri üks asutajatest Raivo Tamsalu.

Eesti kõrva-nina-kurguarstide seltsi presidendi Kristel Kallingi sõnul on nina loputamine füsioloogilise lahusega ninasisene hügieeni- ja ravimeetod.

«Nina loputamine leevendab ägeda ja kroonilise nohu, sealhulgas allergilise nohu sümptomeid. Nina loputamisel puuduvad kahjulikud kõrvalmõjud, piiratud pole kasutusaeg ega kasutuskorrad. See teeb toote sobilikuks ka lastele ja lapseootel naistele,» ütles Kalling.

Capsteri tooted on nüüdsest saadaval mitmetes Eesti apteekides ja ettevõtte veebipoes.

Capster on Tehnopoli Startup Inkubaatoris kasvav Eesti iduettevõte, mis liitus inkubatsiooniprogrammiga 2014. aasta juulis.

Nina loputamine selle seadmega käib nii, nagu allolevas videos näha:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles