Vaarik: Keskerakond on võimul olles üsna mõistlikku juttu ajanud (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Vaarik
Daniel Vaarik Foto: Hele-Mai Alamaa

Kommunikatsioonieksperdi Daniel Vaariku hinnangul pole e-Eesti teemadel välismaale antavate sõnumite osas Keskerakonna valitsusse pääsemise pärast vaja üleliia muretseda.

«Üks asi, mis mind viimasel ajal pisut hämmeldusse ajab, on paanika teemal, et loodav valitsus viib meid kuidagi kiviaega. Kuigi ma pole Keskerakonna poolehoidja, olen ma märganud, et Keskerakond on korduvalt valitsuses olnud ning selle liikmed on erinevatel aegadel ka e-Eesti teemal üsna mõistlikku juttu ajanud,» ütles Daniel Vaarik portaalile Geenius.

Vaarik on oma varasemas analüüsis pakkunud, et igal ajahetkel võiks olla 5–6 inimest, kes suudavad vabalt välismeedias e-teemadel rääkida.

«Ma usun, et ka uus valitsus võiks sellest aru saada ning leppida kokku, kes ministritest on võimeline ja tahab sel teemal rääkida. Samuti arvan, et see peaks olema nii välisministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kui ka EASi jaoks tähtis teema,» rääkis Vaarik, kelle sõnul tuleks Eestisse kutsuda nii e-riigi kriitikuid kui ka visionääre.

Ta tuletas meelde, et e-lahenduste tutvustamisel võib ka üle võlli panna – ka sellel võivad olla halvad tagajärjed. «Seega, ma ei muretse mitte vähese tutvustamise pärast, vaid selle pärast, et valitsus räägiks juttu, mis on usutav ja töötaks pika aja jooksul.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles