Maailma suurim häkk: lekkisid kohtingusaidi 400 miljoni kasutaja andmed

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adult Finderi veebileht
Adult Finderi veebileht Foto: Kuvatõmmis

Täiskasvanute kohtingusaidi AdultFriendFinder omanikuks olev ettevõte nimega Friend Finder Networks langes läbi aegade massiivseima häkkimise ohvriks  – kurjategijate küüsi langes enam kui 400 miljoni kasutajakonto andmed.

Täpsemalt on nüüd võõrastesse kätesse sattunud 412 miljonit kontot, mille loomise aeg ulatub kuni 20 aasta taha, kirjutab Business Insider.

Lõviosa ehk 340 miljonit pärineb portaalist AdultFriendFinder, 63 miljonit kontot saidi cams.com kasutajate seast, seitse miljonit penthouse.com ja miljon portaalide stripshow ning iCams.com kontode seast.

Lekkinud andmeteks olid kasutajate e-posti aadressid, paroolid ja registreerimisajad. Paroolid olid küll krüpteeritud, kuid väga halvasti ja kergesti lahtimurtavalt.

Tegemist on seega ülisuure häkkimisjuhtumiga võrreldes kasvõi aasta eest aset leidnud üleaisalööjate saidi Ashley Madison rünnakuga, kus häkkerite kätte langesid vaid 40 miljoni kasutaja andmed.

adulfreindfinder.com portaali külastab päevas keskeltläbi 294 000 unikaalset kasutajat, teatab portaal ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles