Telia võttis kätte ja ostis konkurendi ära (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia
Telia Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eestis tegutsev suurim IT- ja telekommunikatsiooniettevõte Telia Eesti ostis läinud reedel ära oma IT-valdkonna konkurendi AK Süsteemid.

Tehing jõustub pärast konkurentsiametilt saadud luba,  Telia Eesti esitab lepingu heakskiitmise taotluse lähipäeil.

AK Süsteemide juhatuse liige Lauri Mihkelson märkis, et turul toimuv konsolideerumine on loomulik nähtus, kuna IT infralahenduste turg muutub järjest teenusekesksemaks ning pidvalt tuleb selle  arendusse investeerida ja ärimahtu kasvatada.

Telia Eesti äriklientide üksuse juht ja juhatuse liige Tarmo Kärsna lisas, et enamik AK Süsteemide kliente on juba täna ühel või teisel moel ka Telia kliendid ning kindlasti lõikavad nad sellest muudatusest oma kasu.

«Esiteks muutub asjaajamine lihtsamaks, kuna suhtlus hakkab käima ühe ettevõtte ja halduriga. Kui meil tekib terviklik pilt ettevõtte IT- ja suhtlusvajadustest, oskame ka paremat nõu anda,» kommenteeris Kärsna.

AK Süsteemid on 1997. aastal loodud ettevõtte, mis osutab IT teenuseid enam kui 100-le ettevõttele ja asutusele Eestis ja kaheksas välisriigis koostöös kohalike partneritega. Telia Eesti IT-teenuseid kasutab täna enam kui 600 ettevõtet ja riigiasutust üle Eesti, sealhulgas suurimad pangad, mitmed ministeeriumid ja paljud väikesed ettevõtted.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles