USA sunnib elektriautosid ohutuse nimel häält tõstma

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: Tesla

USA maanteeameti (NHTSA) hinnangul on elektri- ja hübriidautod madalatel kiirustel liiga vaiksed, mis aga suurendab tähelepanematusest tulenevate liiklusõnnetuste hulka, kirjutab New Atlas.

Olukorra parandamiseks on amet äsja avalikustanud uue ohutusstandardi, mille järgi peavad kõik uued elektri- ja hübriidautod olema varustatud helilise hoiatussüsteemiga, millega jalakäijatele ja jalgratturitele oma kohalolekust teada anda. NHTSA hinnagul võiks see USAs ära hoida kuni 2400 jalakäijate ning ratturite vigastust aastas.

Täpsemalt peaks uue regulatsiooni järgi 2018.  aasta septembriks olema vähemalt pooled alla 4500 kilo kaaluvad neljarattalised elektri- ja hübriidsõidukid varustatud alla 30 km/h jäävatel kiirustel toimiva helilise hoiatussüsteemiga. Suuremate kiiruste puhul peaks tuule ja rehvide tekitatav heli ameti hinnangul olema piisavalt vali, et jalakäijatele ja ratturitele sõiduki lähedalolekust teada anda.

Kõigi USAs müüdavate uute elektri- ja hübriidautode puhul peaks selline hoiatussüsteem saama standardiks 2019. aasta septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles