Euroopa automüügi pikk kasvuperiood sai oktoobris ootamatu lõpu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük
Automüük Foto: SCANPIX

Oktoobris peatus Euroopa uute sõiduautode turul üheksa kuud kestnud tõus, kuid kümne kuu kokkuvõttes püsib uute sõiduautode müük Euroopa Liidu riikides 7,2 protsendiga plusspoolel, vahendab autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit (AMTEL).

Tänavu oktoobris müüdi Euroopa Liidu liikmesriikides kokku 1,104 miljonit uut sõiduautot ehk 0,02 protsenti vähem kui möödunud aastal samal perioodil. Kümne kuuga on Euroopa Liidus aga müüdud kokku 12,348 miljonit uut sõiduautot, mis ületab mullused müüginumbrid 7,2 protsendiga.

Ennekõike mõjutasid kasvutempo pidurdumist kahe Euroopa suure turu, Saksamaa ja Prantsusmaa kerge langus uute autode müügis – vastavalt 5,6 protsenti ja 4 protsenti. Seevastu ülejäänud kolmel suuremal turul, Suurbritannias, Itaalias ja Hispaanias jätkus tõus ka oktoobris. Kümne kuu kokkuvõttes on uute sõiduautode müük kasvanud peaaegu kõigis Euroopa Liidu riikides.

Meie lähinaabritest jätkus tõus ka Leedus, kus müüdi oktoobris 10,5 protsenti rohkem autosid kui mullu. Läti uute sõiduautode turg elas oktoobris üle kerge, 0,2-protsendilise languse. Samas on kümne kuu kokkuvõttes mõlemad Balti riigid plusspoolel enam kui 20 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles