Taani jätkab Uberi juhtide trahvimisel karmi joone hoidmist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi auto
Uberi auto Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

Kolmapäeval langetatud kõrgema kohtuastme otsuse järgi jäi Taanis Uberi vahendusel sõiduteenust pakkunud tudengist autojuht süüdi litsentsita taksoteenuse pakkumises, kirjutab Reuters.

Ida-Taani kõrgem kohus jättis jõusse Kopenhaageni kohtu poolt juulis määratud 6000 krooni ehk 806 euro suuruse trahvi, kuna autojuhil puudus nõutav taksolitsents ning -plafoon. Juht ise väitis, et tegeles sõidujagamis- mitte taksoteenuse pakkumisega. Kas ta plaanib otsuse edasi kaevata Taani ülemkohtusse, ei ole veel teada.

Taanis on sarnased süüdistused esitatud rohkem kui 40 Uberi juhile. Vaid loetud tunnid pärast seda, kui Uber 2014. aastal Taanis tegutsemist alustas, teatas riiklik transpordiamet sellest politseisse.

San Franciscos asutatud transpordijagamisteenus tegutseb maailmas enam kui 400 linnas ning selle väärtuseks hinnatakse rohkem kui 60 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles