Koolide nutiväljakutse: kuidas kasvatada uue generatsiooni visionääre ja innovaatoreid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Talve selgitab külalissaatejuhile Piia Otsale, kuidas luua nutikaid haridusasutusi.
Taavi Talve selgitab külalissaatejuhile Piia Otsale, kuidas luua nutikaid haridusasutusi. Foto: Digitark

Telia Eesti ärikliendi IT-teenuste juht Taavi Talve räägib Digitarga külalissaatejuhile Piia Otsale teekonnast tõeliselt nutika koolini ja nutitundideni. "Me ei saa selle juures arvestada mitte ainult sellega, milline on tehnoloogia koolis täna," selgitab Talve Digitargas. "Me peame ka mõtlema selle peale, mismoodi selles nutitunnis käivad poisid ja tüdrukud hakkavad oma elu elama iseseisvalt tehnoloogias kümne-viieteistkümne aasta pärast."

Taavi Talve sõnul on üheks põhiliseks trendiks hetkel 3D-printimine, kirjutab Digitark. "Kui täna on vaja disainerit Ameerikas, tootmist Hiinas ja  transporti üle poole maailma meie lähedal olevasse kauplusse, et me saaksime näiteks pliiatsitopsi osta, siis ei ole kaugel üldse tulevik, kus sa saad minna poodi, valida veebikataloogist sobiva toote ja see valmistatakse seal samaks koha peal," kirjeldab Talve lähitulevikku.

Kuna ka koolide IT-tehnoloogiate lahendused muutuvad seetõttu keerulisemaks ja kallimaks, tasub kaaluda ka haridusasutustel rentida IT-teenused sisse.

Selle suureks plussiks on kulude kokkuhoiu kõrval teadmine, et alati on koolis õpilaste käsutada uusim ja töökorras tehnoloogia. Nii saab Talve sõnul keskenduda koolis just sellele, mille jaoks koolid Eestimaal olemas on.

Nii jääb Talve sõnul koolis töötavatel haridustehnoloogidel, IT-spetsialistidel ja õpetajatel piisvalt aega mõelda ka sellele, milline peaks olema üks õige nutitund ja nutikool, läbi mille meie uue generatsiooni visionääre ja innovaatoreid välja koolitada ja õpetada.

IT teenusena ka haridusasutustele!

  • Vaatame olemasoleva IT-taristu üle, võtame selle enda kohustuseks ja pakume tagasi teenusena.
  • Anna vastutus meile ja saad paindlikkuse teha muudatusi vastavalt vajadustele.
  • Sul on tugi oluliste IT otsuste tegemiseks
  • Saad IT-taristu kulud madalamaks
  • Taristu eest kannab hoolt 100+ liikmest koosnev meeskond

Tutvu lähemalt: andmeside lahendused, töökoha vahendid, serveri taristu teenused, pilveteenused

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles