Ettevõtjad saavad nüüd tasuta andmekaitserägastikes orienteeruda

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Loodi suurim üleeuroopaline andmakaitsealane  infoplatvorm Cloud Privacy Check loomisesse, mis aitab Euroopa riikides tegutsevatel ettevõtjatel saada tasuta ülevaate neile rakenduvatest andmekaitseseadustest ja säästa seeläbi tuhandeid eurosid.

Eesti ettevõtjad saavad veebikeskkonnas www.cloudprivacycheck.eu tutvuda nii Eesti kui ka 31 välisriigi andmekaitse regulatsioonidega ja neid omavahel võrrelda. Keerulised ja riigiti erinevad andmekaitseseadused on veebilehel visualiseeritud infograafikutena, nii et lihtsatele küsimustele vastates saab ettevõtja kiiresti aru, millised andmekaitse regulatsioonid puudutavad tema ettevõtet.

Eesti esindajana projektis osalenud advokaadibüroo GLIMSTEDT advokaadi Mari-Liis Orava sõnul on pilveteenuste kasutamine Eestis laialt levinud, ent teadmised andmekaitsest on veel lapsekingades.

«See muudab Cloud Privacy Check lahenduse Eesti jaoks eriti oluliseks, võimaldades õigusalased reeglid anda edasi väga selgel ja lihtsal viisil. Usun, et see tööriist aitab oluliselt tõsta Eesti ettevõtjate teadlikkust andmekaitseseadustest,» lisas Orav.

Projekti eestvedaja, Austriast pärit tunnustatud IT-projektide ja EuroCloudi nõustaja Dr Tobias Höllwarth leidis, et infoplatvorm võimaldab ettevõtjatel näha ette riskikohti ja säästa tuhandeid eurosid.

«Lõime Euroopa suurima tasuta andmekaitsealase infoplatvormi ja jätkame selle arendamist, kohandades selle vastavaks ka 2018. aastast kohaldatava uue Euroopa Liidu isikuandmete kaitse üldmäärusega,» ütles Höllwarth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles