Eesti on maailma 18. IT-riik

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutid.
Arvutid. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rahvusvahelise telekommunikatsiooniliidu iga-aastane IKT arenguindeks paigutas Eesti üleilmses riikide võrdluses 18. kohale, kus me olime ka aasta varem.

Väga erinevaid tehnoloogiasektoreid, IT-teenuste kättesaadavust ja kasutatavust aluseks võtva indeksi maailma keskmine tase on 10 punkti skaalal tänavu 4,94. Eestis on see näitaja sel aastal 8,07 ja möödunud aastal oli 7,95.

Maailma juhtivad IKT-arenguga riigid on Korea, Island ja Taani. Vahetult Eesti ees asub tabelis Soome ning meie järel Maroko.

Kõige suuremat kasvu maailmas näitab mobiilise interneti levik, selles osas on paraku Eesti, Suurbritannia ja Luksemburg ainsad riigid maailmas, kus täheldatav kerge tagasiminek. Interneti püsiühenduste levilt oleme maailmas aga alles 43. kohal.

Eesti on ülevaate kohaselt Euroopa kõige odavamate mobiilitariifidega riik, seda Leedu ja Läti ees.

«Mobiilse andmeside hinna osas oleme ELis jätkuvalt heal positsioonil tänu tihedale konkurentsile. Samas, mobiilse andmised mahud on siiski praeguseks olulisel määral suurenenud - andmed on aastatest 2013-2014, mil algas mobiilse andmeside mahu kasv ja see kiire kasv on jätkunud ka aastatel 2015-2016. Fikseeritud ühenduste osas toimuvad muutused aeglasemalt ning sellest tulenevalt ei ole Eesti positsioon võrreldes teiste EL liikmesriikidega muutunud,» kõlas MKM-i esindaja Mihkel Loide kommentaar indeksile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles