EASi nõukogu asub enda korraldatud juhtimiskriisi lahendama

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Oviir, Erik Mölder ja Hanno Tomberg.
Liisa Oviir, Erik Mölder ja Hanno Tomberg. Foto: Tairo Lutter

Endise ettevõtlusministri Liisa Oviiri suunamisel oma eelmise juhatuse esimehe Hanno Tombergi vallandanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse nõukogu tuleb homme uuesti kokku, et asuda enda esilekutsutud järjekordsele juhtimiskriisile lahendust leidma.

«Nõukogu arutab ja otsustab selle küsimuse sel kolmapäeval toimuval koosolekul. Teeme seejärel kindlasti ka teavituse meediale,» ütles EASi pressiesindaja Kadri Kütt koosoleku eel.

Nõukogu pidas oma viimase ja ühtlasi erakorralise koosoleku 11. novembril ja otsustas toona kutsuda alates 26. novembrist tagasi EASi juhatuse esimehe Hanno Tombergi.

«Võtsime arvesse ministri kriitikat ja kujunenud olukorda ning organisatsiooni eduka toimimise huvides otsustasime juhatuse esimehega lepingu lõpetada,» selgitas Mölder toona.

EASi nõukogu on tavaolukorras seitsmeliikmeline. Avalikkusele seni arusaamatul põhjusel otsustasid enne Tombergi küsimuse hääletust koosolekult lahkuda kaks nõukogu liiget – sotsiaaldemokraat Anto Liivat ja rahandusministeeriumi asekantsler Kaia Sarnet. Hääletustulemuseks osutus 3:2.

Minister Oviir heitis Tombergile muu hulgas ette EASi maine kahjustamist nn Ermamaa skandaalis, läbikukkunud Eesti brändiotsinguid ja väidetavat e-Eesti showroom'i soovi EASi alt lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles