Huawei tippjuhi seiklused Kambodžas: lömmisõidetud tuk-tukid ja kummaliselt kaduvad uudisartiklid (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuk-tukid. Pilt on illustratiivne.
Tuk-tukid. Pilt on illustratiivne. Foto: SIPA/Scanpix

Maailma ühe suurima elektroonikafirma Huawei tippjuht Kevin Weng rammis eelmisel nädalal Kambodža pealinnas Phnom Penhis alkoholi tarvitanuna kolme tuk-tuki ja ühte mootorratast. Vigastada sai kolm inimest. Uudis kadus aga kohalikust meediast kahtlastel asjaoludel imekiirelt, kirjutab Cambodia Daily.

Kohaliku politsei andmetel rammis luksusauto BMW i8 roolis olnud alkoholi tarvitanud Weng eelmise nädala kolmapäeva varahommikul kolme tuk-tuki ja ühte mootorratast, vigastades kolme inimest ning põgenedes seejärel sündmuskohalt. Õnnetust pealt näinud kohalikud taksojuhid otsustasid teda jälitada ning lõpuks õnnestus politseil ta oma elukoha läheduses tabada ning üle kuulata.

Huawei Kambodža ja Laose piirkonna asedirektorile Wengile siiski ametlikke süüdistusi ei esitatud ning ta maksis vigastada saanud inimestele ka kompensatsioone. Nende suurust kohalik politsei ei avalda.

Uudis õnnetusest jõudis kiiresti khmerikeelsesse meediasse, kuid kadus sealt sama kiiresti.

Kui Kambodža suurim ingliskeelne ajaleht Cambodia Daily hakkas uurima, mis asjaoludel kõik suurimad meediakanalid olid õnnetust puudutava artikli oma veebist maha võtnud, viidati kas tehnilistele viperustele, ülemustelt tulnud käskudele, uudisloo vananemisele või lihtsalt väideti kangekaelselt, et lugu on üleval, kuigi see ei vastanud järelekontrollimisel tõele.

Kõik meediakanalid, mida Cambodia Daily küsitles, eitasid kategooriliselt nagu nad oleks Huawei jaoks piinliku uudisloo kustutamise eest raha vastu võtnud.

Samas laekus teateid ka vastupidise kohta.

Näiteks portaali Cambodia Expats Online toimetaja Daniel Mackevili sai enda sõnul kaks päeva pärast loo postitamist telefonikõne, kus väideti,et postitatud artikkel rikub Wengi õigust privaatsusele ning lubati selle kustutamise eest 100 dollari suurust vaevatasu.

Huawei ei olnud tänahommikuse seisuga toimunut ning rahapakkumise väiteid veel kommenteerinud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles