E-residentsusele sarnast teenust pakkuv USA idufirma hinnati 9,2 miljardile dollarile

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stripe´i kaasasutaja John Collison.
Stripe´i kaasasutaja John Collison. Foto: SCANPIX

Finantstehnoloogiasektoris tegutsev USA idufirma Stripe kaasas äsja lõppenud rahastusvoorus 150 miljonit dollarit lisavahendeid. Ühtlasi tõusis ettevõtte hinnanguline väärtus investorite silmis 9,2 miljardi dollarini, kirjutab Reuters.
 

Kokku on vendade John ja Patrick Collisoni poolt 2010. aastal asutatud ettevõte kaasanud investoritelt raha juba ligi pool miljardit dollarit.

Peamiselt internetipõhiste makseteenuste pakkumisega tegeleva Stripe´i suurimateks rivaalideks on samal turul Paypal ja Square. Praegu tegutseb ettevõte 25 riigis, kaasatud raha paigutatakse kiiresse laienemisse ning töötajate juurde palkamisele.

Lisaks plaanib Stripe laiendada ka veebruaris Barcelona mobiilikongressil MWC tutvustatud Eesti e-residentsusele sarnanevat programmi nimega Atlas, mis aitab välismaistel huvilistel USAs ettevõtteid ja pangakontosid avada ning Stripe´i abil internetimakseid teha.

Märtsis tehnoloogiauudiste portaalile Geenius antud intervjuus tõdes e-residentsuse üks loojatest, tuleva aasta alguses ametist lahkuv IT-asekantsler Taavi Kotka, et Atlase näol on tegu tõsiseltvõetava konkurendiga.

«E-residentsus on staatus, mis võimaldab kasutada konkreetse riigi ärikeskkonda. E-ID on lihtsalt lukk ukse ees, aga palju olulisem on see, mis selle ukse taga avaneb ja siin läks Stripe meist ette. Me ei suuda täna pakkuda distantsilt pangakonto avamise teenust, lahendamata on juhatuse asukoha teema jne (tänaseks päevaks on need probleemid lahenenud või lahenemas, toim). Stripe´l on see osa tehtud. Veelkord ütlen, et see on iseenesest hea, et selline konkurents tekkis, sest see aitab suurendada e-residentsuse kui teema nähtavust,» rääkis ta toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles