Ühe-kliki netimaksed jõuavad Eestisse

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonid
Mobiiltelefonid Foto: Tairo Lutter / Postimees

Idufirma Zlick ja mobiilioperaatorite koostöös on Eestisse jõudmas võimalus nn ühe-kliki mikromakseteks veebis, mille summa lisandub kasutaja igakuisele mobiiliarvele.

Tellitavate teenuste - näiteks tasulise artikli juures - hakatakse kuvama automaatselt maksenupu koos üksikartikli lõpphinnaga, mis on kordades soodsam kui päeva- või kuupilet. «Nupul klikkides sooritatakse makse momentaalselt ning artikkel on kohe lugemiseks avatud,» selgitas Zlicki juht Erki Koldits.

Esimesena on mikromaksete teenusega Eestis turule juba praegu tulnud Tele2 oma klientidele. Väikeses summas netimaksed on Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul järgmine samm eestlaste mobiiltelefoni digitaalseks rahakotiks muutumise suunas.

Aron lisas, et võimalust maksta ühe klikiga hakatakse pakkuma veebikeskkondades, kus sooritatavad ostud jäävad paari euro sisse. «Selliseid teenuseid on uskumatult palju – võtame näiteks meedia veebiväljaanded, kus tuleb täna tasulise artikli lugemisõiguse ostuks läbida kadalipp ja sageli maksta ühe looga tutvumiseks terve päeva- või kuupileti eest, sest soodsamat üksikartikli ostmise võimalust ei ole,» tõdes Aron.

Mikromakseid saavad kasutada kõik Tele2 lepingulised ja kõnekaardikliendid, kes sooritavad ostu nutitelefonis või SIM-kaardiga tahvelarvutis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles