Taxify laienes Lagosesse, Varssavisse ja Bratislavasse

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify rakendus
Taxify rakendus Foto: Taxify

Eestimaine takso- ja sõidujagamise platvorm Taxify laienes Varssavisse ja Bratislavasse ja on sellega katnud suurema osa Kesk- ja Ida Euroopa pealinnadest. Lisaks avas ettevõte teenuse Nigeeria pealinnas Lagoses.

«Taxify strateegia on kasvada Kesk- ja Ida-Euroopa turuliidriks ning sellel teel olid seni puudu Poola pealinn Varssavi ja Slovakkia pealinn Bratislava. Mõlemas linnas alustas Taxify tegevust paarisaja erajuhiga ja lähiajal on plaanis platvormile lisada ka mõned taksofirmad,» ütles Taxify asutaja Markus Villig.

Konkurentidega võrreldes lubas Taxify pakkuda autojuhtidele soodsamaid komisjonitasusid.

Mis puutub Aafrikasse, siis on see manner olnud sellel aastal Taxify jaoks kõige kiiremini kasvav uus regioon. Nigeeria eel oli teenus avatud juba Lõuna-Aafrikas, Keenias ja Ghanas.

«Lagos on Aafrika suurim linn, kus elab pea 20 miljonit inimest ja juurdekasv on jätkuvalt väga kiire, sest inimesed tulevad suurlinna tööd otsima. Aafrika linnades puudub ühistransport pea täielikult ja kuritegevus on suur, mis loob head eeldused usaldusväärse sõiduteenuse pakkumiseks,» märkis Villig.

Tema sõnul on äritegevuse algus olnud Lagoses väga kiire. «Tegime esimese nädalaga sama palju sõite kui avamise järgi Johannesburgis viiendal nädalal ja Tallinnas kuuendal tegevuskuul. Meil on Lagoses tuhanded juhid ootejärjekorras, et platvormiga liituda, ja laiendame hoogsalt kohalikku meeskonda.»

Taxify tegutseb 22 linnas 18 erinevas riigis vahendades aastas kümneid miljoneid sõite. Firmas töötab üle 70 inimese ja kaasatud on kaks  miljonit eurot riskikapitali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles