Eesti ettevõte viis Kickstarterisse oma esimese asjade interneti toote

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Badgerboard
Badgerboard Foto: tootja

Norra peakontoriga Eesti sensor-tehnoloogia ettevõte Nordic Automation Systems viis Kickstarterisse oma esimese asjade interneti toote – arendusplaadi, mille abil saab luua omavahel seotud sensoritest ja seadmetest võrgustikke.

Umbes pool aastat tagasi otsustas Nordic Automation Systems tuua Eestisse asjade interneti võrgustandardil baseeruva LoRaWAN-nimelise  võrgutehnoloogia. See võimaldab kasutada kuni 10 aastase akukestvusega sensoreid, mis võivad asetseda tugijaamast kuni 15 km kaugusel, seejuures ka maa all ja muudes raskesti ligipääsetavates kohtades.

«Peale seda toimus kõik väga kiiresti. Pidime testima oma ideid ning kinnitama teooriaid, mis viisid meid esimese LoRaWAN arendusplaadi prototüübini. Me arendasime Badgerboardi, et kõik tehnoloogiahuvilised saaksid testida erinevaid LoRaWAN rakendusi vajaduseta soetada kalleid valmistooteid,» ütles Badgerboardi tarkvarainsener Sven Kautlenbach.

Badgerboard on arenduskomplekt, mida võib hõlpsasti laiendada prototüübi või väikepartii tooteni. Arendusplaadiga on kaasas ka akulaadija ning antennipistik.

Ettevõte on viimased kuus kuud ehitanud Badgerboardile ka ise erinevaid prototüüpe - vee-, elektri-, temperatuuri-, niiskuse- ja liikumissensoreid, millega on võimalik koheselt hakata arendusplaati reaalseteks rakendusteks kasutama.

Novembri alguses testiti Badgerboardi arendusplaati EBEC 2016 rahvusvahelisel insenerivõistlusel Tallinnas, kus tehnikatudengid kasutasid Badgerboardi, et luua erinevaid IoT rakendusi.

Asjade internet (ingl. k. IoT – Internet of Things) on võrgustik, kus omavahel on ühendatud eri seadmed, süsteemid ja rakendused, mis suudavad iseseisvalt sensorite abil koguda, salvestada ja töödelda informatsiooni. Kogutud informatsiooni saab kasutada mitmete protsesside mõõtmiseks, jälgimiseks ja juhtimiseks paljudes eluvaldkondades.

Kickstarteri kampaaniat alustas Nordic Automation Systems 21.novembril ja kolmandaks päevaks oli reserveeritud juba 30 Badgerboardi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles