Video: Berkeley ülikooli teadlased ehitasid seintel hüppava väikeroboti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: UC Berkeley/Stephen McNally

USA Berkeley ülikooli robootikateadlased ehitasid Salto nime kandva roboti, mis lisaks rekordkõrgele vertikaalsele kohapealt hüppele suudab vajadusel järjest läbi viia ka mitu erinevatel pindadel toimuvat järjestikust hüpet, vahendab Engadget.

Salto ehitamisel said teadlased inspiratsiooni loodusest - täpsemalt Aafrikas elutsevast primaadist galaago, mis suudab salvestada oma erilistes jalakõõlustes elastset energiat ning hüpata tänu sellele kohapealt maast kuni 2,25 meetri kõrgusele.

26 sentimeetrit kõrge ja 100 grammi kaaluv robot nii osav veel ei ole, suutes maast hüpata kuni meetri kõrgusele. Samas, lisades sellele teise esimesele koheselt järgneva hüppe, on kahe järjestikuse hüppe seni saavutatud kogukõrguseks 1,21 meetrit.

Teadlased loodavad, et tulevikus võiks Salto edasiarendatud versioonid aidata inimesi näiteks pääste- ja otsingumissioonidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles