Millistesse idufirmadesse on investeerinud Rain Lõhmus?

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Lõhmus
Rain Lõhmus Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

LHV Grupi suuromanik Rain Lõhmus avaldas, et on investeerinud kokku vaid kolme idufirmasse – kokku 300 000 eurot.

Kõige enam – 200 000 eurot – on Rain Lõhmusele kuuluv Lõhmus Holding OÜ investeerinud mobiilse parkimisrakendusega turule tulnud Barking OÜsse eksportturgudele liikumiseks ja turundamiseks.

Barkingu mobiilirakendus võimaldab igaühel oma parkimiskoht välja rentida ning seeläbi lisaraha teenida. Pooleteise aastaga on ettevõte Tallinnasse loonud enam kui 4000 uut parkimiskohta ja aidanud autojuhtidel säästa pea 100 000 eurot.

«Tegemist on küll traditsioonilise äriga, kuid rakendades uuenduslikke ärimudeleid võib olla tegemist läbimurdelise lahendusega,» arvas Lõhmus mõne nädala eest toiminud investeerimiskonverentsil Tark Raha

Lisaks Barkingule on LHV Grupi suuromanik investeerinud ettevõtetesse Chromaway Rootsist ja Sofitto Belgiast. Viimane neist tegeleb pangakaartidega, mis oskavad suhelda blockchainiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles