Iga teine on ülekaalus – püsti, liigutama, reket kätte ja Arsenali või Manchester City treeneri jutule (5)

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: graafika: Alari Paluots

Juba pooled WHO riikide inimesed on ülekaalulised. Mida teha, et inimesed ometigi alla võtaksid? Teadlased soovitavad võtta kätte reket või minna Arsenali või Manchester City treenerite jutule. Võitlusest rasvumisepideemiaga kirjutab Budapesti seminari põhjal teadustoimetuse juhataja Riin Aljas.

2005. aastal korraldas Cornelli ülikooli professor Brian Wansink ühes Chicago kinos katse, mille jaoks jagati kinolistele tasuta popkorni. Pooled said keskmise suurusega topsi, ülejäänud suurema. Katsealuste teadmata oli topsis viis päeva seisnud popkorn.

Ehkki vanaks läinud krõbinad maitsesid nii vastikud, et topse täitnud inimesed ei uskunud, et keegi võiks suupistet nautida, näitas topside kaalumine pärast seansi lõppu, et enamik vaatajaid oli söönud ära suurema osa popkornist. Kõige rohkem mugisid suurima topsi saanud filmihuvilised. Popkorn oli küll liiga vastik, et see korraga alla kugistada, ent aeg-ajalt nosimiseks kõlbas. Miks? Sest see oli saadaval.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles