Video: Europoli virtuaalses advendikalendris avanes eestimaine narkoärikas

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagaotsitav Bakhruz Babayev
Tagaotsitav Bakhruz Babayev Foto: Europol

Euroopa politseiorganisatsioon käivitas omanäolise virtuaalse advendikalendri, kus kuni jõuludeni avaneb igal päeval ühe enim tagaotsitava kurjategija profiil – täna jõudis järg eestimaise tagaotsitavani.

Tegemist on 47-aastase Bakhruz Babayevi nimelise mehega, keda kahtlustatakse piiriüleses narkokuritegevuses. Täpsemalt on kahtluse sisuks suures koguses erinevate narkootikumide – kanepi, MDMA – salakaubavedu Hollandist Eestisse. Siia toimetatud uimastite koguseks arvatakse olevat 14 kilo.

Meest on ka varem korduvalt narkokuritegude eest karistatud. Aastal 2009 palus ta ka presidendilt armu, kuid Toomas Hendrik Ilves keeldus.

Tema tõenäolisimaks redutamiskohaks võib olla Holland, Belgia või Saksamaa. Temast koostatud jõuluteemalist videot saab vaadata siin.

Europol avas oma tagaotsitavaid esitleva internetikülje aasta alguses ja pärast seda on tabatud rohkem kui paarkümmend seal üleval olnud kurjategijat. Europoli hinnangul on kurjategijad tabatud suuresti tänu meedia ja avalikkuse tähelepanule ning selle järel saadud vihjetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles