Samsungi uus tipptelefon tuleb raamivaba täisekraaniga

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungile suure kahjumi toonud Galaxy Note 7
Samsungile suure kahjumi toonud Galaxy Note 7 Foto: SCANPIX

Samsungi järgmise aasta märtsis-aprillis ilmavalgust nägev uus tipptelefon Galaxy S8 tuleb kuulduste kohaselt kogu esipaneeli kasutajate käsutusse andva täisekraaniga.

Uuendus tähendab ühtlasi seda, et Samsungile omane füüsiline koduklahv muutub virtuaalseks puutetundlikuks funktsiooniks. Ka sõrmejäljelugeja on displeisse sisseehitatud, kirjutab Bloomberg.

Samsung on näinud tõsist vaeva, et anda esipaneelil puutetundliku displei kasutusse enam kui 90 protsenti selle pindalast. Samas jõuab juba järgmisel aastal Eestissegi müügile hiinlaste Xiaomi Mi Max telefon, millel on juba kogu esikülg ekraani päralt.

Kuulduste kohaselt puudub uuel telefonil ka tavapärase 3,5-millimeetrine kõrvaklappide sisend – klapid tuleb sellel ühendada USB-C sisendi kaudu, mis tähendab, et kuulamise ajal telefoni laadida ei saa, kirjutab omakorda Gadgets 360.

Telefoni suuruseks versioonideks peaksid jääma 5,1 ja 5,5 tolli. Protsessoriteks kas Qualcommi Snapdragon 835 või enda toodetud Exynos Soc.

Erinevatel andmetel võib uue telefoni esitlus aset leida veebruaris MWC tehnoloogiamessi ajal, kuid võib olla ka märtsis-aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles