Asjade interneti ajastu sünnivalud: liiga ühendatud vibraator kaevati kohtusse

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugjuhitavad mänguasjad
Kaugjuhitavad mänguasjad Foto: We-Wibe

Omavahel üle interneti teel suhtlevate ajastu algus on toonud alles üsna hiljuti kaasa ulatuslikke küberrünnakuid ja andmelekkeid ning üsna loogilise jätkuna sai see ajendiks ka omanäolisele kohtuasjale Ameerikas.

Nimelt on kohtusse kaevatud ettevõte nimega Standard Innovation, mis valmistab pealnäha täiesi süütuid mänguasju – vibraatoreid. Omapäraseks muudab need vidinad aga asjaolu, et need on kaugjuhitavad üle interneti – Androidi või iOS’i mobiiliäpi kaudu.

«Juhitav» tähendab täpsemalt seda, et muuta saab nii We-Vibe nime kandva seadme vibreerimise taset kui temperatuuri ja seda kõike ilma selle inimese osaluseta, kelle otseses käsutuses vibraator on.

Põhjuse Illinoisi kohtule esitatud hagiks (pdf) andis aga asjaolu, et kõik need kaugjuhtimise aktid koos detailidega jõudsid üle interneti ka ettevõtte Kanadas asuvatesse serveritesse ning see tekitas loomulikult kahtluse «äärmiselt intiimsete» andmete lekkimise võimalikkusest.

Ettevõtte kinnitusel pole ühegi kliendi andmed siiski kolmandatesse kätesse jõudnud. Kohtuasi algab järgmisel kuul.

Allikas: Ars Technika

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles