Kolme autoettevõtet rooliv Ghosn saab Mitsubishilt kopsaka lisakompensatsiooni

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Ghosn.
Carlos Ghosn. Foto: SCANPIX

Jaapani autotootja Mitsubishi Motorsi aktsionärid kinnitasid Nissan-Renault autoliidu tegevjuhi Carlos Ghosni ettevõtte nõukogu esimeheks, kirjutab Reuters.
 

Samuti tõsteti hääletusel ettevõtte 11 nõukogu liikme aastase maksimumkompensatsiooni lagi 3 miljardi jeenini (26 miljoni dollarini).

2015. aastal sai Renault´d ja Nissanit juhtiv Ghosn autotootjatelt kokku 17 miljoni dollari suuruse kompensatsiooni. Teda edestasid mullu vaid General Motorsi tegevjuht Mary Barra, kelle tööd kompenseeriti 28,6 miljoni dollariga ning Fordi tegevjuht Mark Fields, kellele maksti 18,6 miljonit dollarit.

Nissan soetas oktoobri keskel 2,3 miljardi dollari eest 34 protsenti kodumaisest konkurendist Mitsubishist. Toona teatati, et kütusekuluskandaalist räsitud ettevõtet hakkab ümber korraldama Nissani ja Renault’ päästmise kogemusega Carlos Ghosn, kes nüüd nimetati ka ametlikult Mitsubishi nõukogu etteotsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles