Taani juhtimisspetsialist: vähemuste palkamine toob firmale suurema kasumi (1)

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtimisekspert Lotte Holck rääkis kümmekond päeva tagasi Tallinnas Eesti kuulajatele ISS Taani lähenemisest mitmekesisusele.
Juhtimisekspert Lotte Holck rääkis kümmekond päeva tagasi Tallinnas Eesti kuulajatele ISS Taani lähenemisest mitmekesisusele. Foto: Eero Vabamägi

Eesti firmade esindajatele ja inimõigusaktivistidele eelmisel nädalal loengu pidanud Taani juhtimisspetsialist Lotte Holck uurib, kuidas mõjutab mitmekesisuse põhimõtte arvestamine firmasid. Tema uuringud kinnitavad, et eri vanuse, soo, päritolu, võimetega jne inimeste palkamine on tulus nii rahaliselt kui ka innovaatilisuse poolest.

Tutvustasite oma ettekandes uuringut, mis näitas, et kui palgata erinevaid inimesi, suurenes firma kasum 3,7 protsenti ning töötajad jäid vähem haigeks. Missugused indikaatorid aitavad veel mõõta mitmekesisuse mõju ärile?

Uuringud näitavad, et suureneda võib kliendirahulolu, töötajad ise on õnnelikumad ja nii on firmadel töötajate palkamiseks suurem haare, sest neil on kogemus erinevate inimestega töötamisel ning nõnda tundub see teatud töötajatele atraktiivsema firmana.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles