HackerRank paigutas Tartu ülikooli koodimeistrite TOP50 sekka

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto:

Üleilmne veebiarendajate oskusi hindav keskkond HackerRank paigutas Tartu ülikooli koodikirjutajad maailmas TOP50 sekka.

Maailma ülikoolid paigutati võrdlusesse vaid ühe kriteeriumi alusel: kui hästi nende esindajad reaalselt koodi kirjutada oskavad. HackerRankil oli seda kerge teha, kuna keskkonnaga on seotud  miljoneid arendajaid, kes portaalis kodeerimisväljakutseid lahendada proovivad.

Nii korraldatigi järjekordne võistlus, millest võttis osa 5500 tudengit 126 ülikoolist üle maailma. Igat ülikooli pidi esindama vähemalt 10 võistlejat.

Selgus, et maailma parimate oskustega koodikirjutajad on Venemaa ITMO ülikoolis. Järgnevad Hiina Sun Yat-sen keskkool ja Vietnami Ho Chi Minh City ülikool.

Tartu ülikool saavutas igati tubli 42. koha.

Tartu ülikooli arvutiteaduste instituudi juhi Jaak Vilo sõnul on kohast olulisem ehk seegi, et tudengid sellistel rahvusvahelistel võistlustel osalevad ja kogemusi omandavad. «Lisaks saavad nad CV-sse märke oma aktiivsuse kohta – nähtus, mida tuleviku tööandjad oma tipparendajail ooatavad,» märkis Vilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles