Honda uued vesinikautod jõudsid USAs esimeste huvilisteni

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honda Clarity Fuel Cell 2017
Honda Clarity Fuel Cell 2017 Foto: SCANPIX

Jaapani autotootja Honda teatas, et alustas eile California osariigis oma uue vesinikauto Clarity Fuel Cell eraisikustes liisijatele tarnimist, kirjutab Reuters.

Honda on varasemalt liisinud oma vesinikautosid peaasjalikult valitsusametitele, kuid Clarity Fuel Cell on kättesaadav ka laiemale avalikkusele.

Auto kütuseelement kasutab elektri tootmiseks eellaetud vesinikku ja atmosfäärist saadavat hapnikku, väljalaskeks on ainult veeaur.

Saadud elektriga pannakse tööle auto elektrimootorid, mis tähendab, et sõidukogemus peaks autol olema enam-vähem sama, mis praegustel populaarsetel elektriautodel. Vesiniku laadimine võtab aega kuni viis minutit, mille järel suudab Clarity Fuel Cell läbida veidi vähem kui 600 kilomeetrit.

Vesinikautode puhul on suureks probleemiks ulatusliku laadimistaristuvõrgustiku puudumine, mistõttu on autod peamiselt kasutusel osades Jaapani ja California piirkondades. Näiteks nimetatud USA osariigis on kokku 70 laadimispunkti.

Sarnaselt mitmele konkureerivale sõidukile, ei ole ka Honda Clarity Fuel Celli võimalik välja osta, vaid tasuda tuleb kolme aasta vältel 369 dollari suurust kuumakset. Selle raha sees on aga ka 15 000 dollari väärtuses vesinikku laadimisjaamadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles