Video: Tesla nutikas autopiloot pidurdab juba enne liiklusõnnetuse toimumist (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla S autod.
Tesla S autod. Foto: Elijah Nouvelage / Reuters

Tesla entusiast Hans Noordsij laadis mikroblogivõrgustikku Twitter üles eile filmitud pardakaameravideo, milles on näha, kuidas elektriauto autopiloot suutis sensorite abil ette ennustada eespool toimuvat liiklusõnnetust, pidurdades juba enne selle toimumist, vahendab Quartz.

Täpsemalt pole tegu küll Model S omanikust Noordsij enda filmitud videoga, küll oli tal olemas üleslaadimiseks selle autori luba.

Tesla uuendatud autopilooditarkvara kasutab lisaks kaameratele ka täiustatud radarisüsteemi, mis analüüsib pidevalt auto ümber toimuvat. Kui süsteem teeb kindlaks, et suure tõenäosusega võib toimuda kokkupõrge, toimub automaatne pidurdus.

Uut autopilooti tutvustas Tesla septembri alguses. Ettevõtte tegevjuhi Elon Muski sõnul suudab see ära hoida õnnetusi nagu Floridas maikuus toimunu, kus autopiloodil kulgenud Tesla Model S põrkus haagisega ning selle juht hukkus.

Tesla pole Hollandis Eindhoveni lähistel toimunud liiklusõnnetuse videot veel ametlikult kommenteerinud, küll aga on ettevõte mitmel korral rõhutanud, et autopiloot pole veel valmis tarkvara, mistõttu tuleks autojuhtidel hoida käed roolil ning olla valmis selle juhtimisse sekkuma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles