Riigi poolt soetatav Mitsubishi iMiEV on üsna kallis auto

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silberauto.

Riigi poolt soetatav Mitsubishi iMiEV on üsna kallis auto, mille hind ulatub sadadesse tuhandetesse kroonidesse.


Silberauto Mitsubishi müügidirektor Üllar Born märkis, et 200 000-300 000 krooniga nimetatud elektriautot veel tavaostja kätte ei saa. Küll võib tema hinnangul rääkida sellisest hinnasuurusjärgust siis, kui riik kehtestab elektriauto soetamiseks toetusskeemi.

Borni kinnitusel Eesti külmad talved Mitsubishi elektriautole saatuslikuks saada ei tohiks. Näiteks on iMiEV kogumas populaarust Norras, kus nimetatud elektriautot osteti ainuüksi jaanuaris sadakond tükki.

Eelmisel aastal avaldas Silberauto iMiEV’i kohta ka pressiinfo. Seal seisab, et iMiEV on kompaktne neljakohaline auto, mis tarvitab edasiliikumiseks vaid elektrienergiat. Seetõttu ei erita auto sõidu ajal CO2. Mitsubishi i MiEVi tippvõimsuseks on 47 kW ja suurimaks pöördemomendiks 180 Nm.

Auto liitium-ioonakusid saab laadida otse vooluvõrgust, ühe laadimisega saab sõita 160 kilomeetrit. 220-voldise pingega majapidamiselektriga laadimine võtab aega 6-8 tundi, kiirlaadimine kolmefaasilise vooluga võtab aega vaid 30 minutit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles