LG uus nutikülmik räägib

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LG uus külmik
LG uus külmik Foto: tootja

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte LG esitles tehnikamessil CES 2017 uut tüüpi külmikut, millega on võimalik hääle abil suhelda ning mille sisemusse on võimalik vaadata ust avamata.

Smart InstaView nimelisel külmikul on 29-tolline puutetundlik LCD ekraan, mis tänu InstaView funktsioonile muutub pärast paari koputust läbipaistvaks ning võimaldab kasutajatel uksi avamata näha külmiku sisemusse.

Külmik on varustatud Amazon Alexa tarkvaraga, mis annab kasutajatele juurdepääsu intelligentsele isiklikule assistendile, mis otsib retsepte, mängib muusikat ja teeb tellimusi Amazon.com lehelt - sealhulgas ostab toidukaupasid, lisab tooteid ostukorvi jne.

Alexa suudab enam kui 6000 oskuse seas juhtida ka inimese nutikodu, taotleda autoteenindust, seadistada köögi loendureid ja kontrollida ilmateadet. Käskluste andmiseks piisab vaid  häälkäskluste jagamisest.

Lisaks Amazoni pakutavatele teenustele on LG InstaView külmikus peidus Smart Tag menüü võimaldab kasutajatel lisada kleebised ja silte toitude ning nende aegumise kohta – nii saab külmik meeldetuletusi kuvada ja ükski asi ei lähe raisku.

Samuti saavad pereliikmed jätta üksteisele teateid ning koostada nimekirju, mis kuvatakse ekraanil.

Distantsilt nutitelefonist külmiku sisu kontrollimiseks kasutatakse 2.0 megapikslist ülilaia nurgaga panoraamkaamerat, mis jäädvustab külmiku sisemust erinevate nurkade alt. See funktsioon võimaldab perel olla kursis külmkapi sisuga, samal ajal poes sisseoste tehes.

«Paljudele peredele on köök kodu kõige kasutatavam ruum, kus ka tihtipeale on inimeste käed seotud. Uus külmik teeb aga elu mugavamaks, sest selle juhtimiseks peab kasutama vaid oma häält ja Alexat,» ütles Amazon Alexa asepresident Mike George.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles